Renoveringen af Thorvald Hansens tårn...

Renovering af Thorvald Hansens tårn...

Marts 2019:
Renoveringen af Thorvald Hansens Tårn er nu påbegyndt og vil tage mindst et par måneder. Første trin har været at sandblæse tårnet ud- og indvendigt. Formålet er at få så god en bund som muligt til efterfølgende at kunne udbedre revner og slid på murflader og bemaling. Heldigvis er Thorvald Hansens cement/sten af meget god og hård kvalitet. Ellers havde det jo ikke holdt i 92 år. Jeg skal hilse og sige, at den hårde blæst i går rev i håret på toppen, da jeg skulle rengøre efter sandblæser Johannes Clausen fra Nordjysk Tag og Facade.
I næste uge opstiller Viva Stilladser et godt arbejdsstillads for murer Stig Bech og for Flügger Læsø. Jeg kan forsikre, at vi vil tilstræbe, at farvevalget bliver som tidlige - hverken tårn eller livet skal være gråt.
Indvendig skal Læsø Service ved Bernhard Nielsen udskifte træværk betalt af Læsø Brand Forsikrings Fond. Flügger skal male - Flügger har doneret maling, Stig skal mure, Øens VVS ordne afløb, Østerby-El installationer. Vesterø Bedding ved Thomas stålkonstruktioner og mig selv oprydning og gode råd :-)
De gamle udstillingsskabe skal nyrenoveres og informationer og tekster gøres læselige. Hjenmmesiden og FB Thorvald Hansen kommer til at fortælle historien om Thorvald og hans gamle fine tårn.
LAG-Læsø har givet 50 % tilskud til omkostninger ved renoveringen.
Da Realdania ikke har syntes, at renoveringen har gjort sig fortjent til at få støtte som et "Underværk", bliver vi nok nødt til at sætte entreen op til 20 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Læsø børn er fortsat gratis og behøver ikke længere samle brugte tændstikker eller ispinde op som betaling.
Se historien og mere til i artiklen om Thorvald Hansen i Læsø Museums årsskrift for 2019 , som udkommer i forbindelse med Læsø Museumsforenings generalforsamling den 25. marts. Et medlemskab her indeholder et gratis årsskrift og gratis adgang til Læsø Museums udstillinger.
Private og andres donationer kan fortsat indsættes på Tårnets konto 7402 0001004184 mrk. forudbetalt entre. Der vil fortsat være høflig selvbetjening ved adgang 24-7 til tårnet med betaling i Mælkespand eller på mobilpay på 40420505
Et stort hit må blive en stjernestund en vinternat med Mælkevejen tæt på :-). Kom glad.